<style>.lazy{display:none}</style> Over ons - Sijmtronix

Over ons

Geschiedenis van sijmtronix

Sijmtronix is in juni 1993 door Peter Sijm opgericht als een ‘bruingoed’ reparatiebedrijf voor particulieren en bedrijven. Bruingoed is audio-, video- en televisieapparatuur. Peter werkte daarvoor 10 jaar bij Electro Hahn als Hoofd Technische dienst en had al veel ervaring met reparaties van dergelijke apparatuur. Toen er een artikel met een foto over Sijmtronix in het West-Fries weekblad verscheen werd het direct een gekkenhuis. De eerste dag na het artikel kwamen er al 35 reparaties binnen. Om te voorkomen dat er wachttijden zouden ontstaan is er direct een monteur aangenomen. In die tijd waren tv’s en videorecorders heel duur (een videorecorder bijvoorbeeld kostte tussen de fl. 1.200,00 en fl. 2.000,00,) waardoor het dus rendabel was of een defect te repareren.


1998

Omdat er steeds meer computers werden gebruikt, werd de vraag naar het repareren van computermonitoren ook groter. Een monitor en een televisie mogen wel veel op elkaar lijken maar technisch gezien werken ze totaal anders. Na enkele cursussen is Sijmtronix hiermee begonnen. Sijmtronix maakt ook schaderapporten voor verzekeringsmaatschappijen, denk hierbij aan val-, water-, vocht- of bliksemschade. In 1998 werkten er vier werknemers voor Sijmtronix.


2000

Door de toenemende vraag naar computerreparaties en de toen al dalende prijzen van bruingoed, was de tijd rijp om de bakens te verzetten en computer- en laptopreparaties aan te bieden. Het was even omscholen, maar het bleek al snel een hele goede zet. Sijmtronix is nu gespecialiseerd in deze reparaties, vooral laptops is echt een specialisatie geworden. Er worden zo’n 1.500 laptops per jaar gerepareerd.


2003

Vanwege de reparatie van computers kwam er ook snel de vraag naar het onderhoud van computers en servers, het zogenaamde netwerkbeheer. Deze werkzaamheden zijn tegenwoordig op de cloud gericht. Hierbij wordt er hard- en software geleased, bijvoorbeeld bij Microsoft. Dat betekent geen dure server meer aanschaffen en onderhouden, maar harddiskruimte en software voor een klein maandelijks bedrag huren.


2008

Het aantal reparaties van notebooks en computers is groter dan de reparaties van bruingoed. Een nieuwe website is door Christiane, de vrouw van Peter, opgesteld met integratie aan andere back-end systemen. Voor het eerst mogen de klanten hun reparatiestatus op de website volgen. Tegelijkertijd doet Christiane een enterprisearchitectuuranalyse en maakt voorstellen over processen, infrastructuur en softwaremodellen. Er werken inmiddels zes mensen bij Sijmtronix. De activiteiten breiden zich uit met het installeren van grote Wi-Fi-netwerken, camerabeveiliging en omroepinstallaties.


2010

Om aan de vraag voor reparatie van mobiele apparatuur te kunnen voldoen, repareert Sijmtronix ook mobiele telefoons en tablets. Alle merken, Samsung, Apple, HTC, LG, Sony, van iPod tot iPad en van Galaxy tot Nexus kunnen worden gerepareerd. Deze reparaties worden ook voor verzekeraar Univé door ons uitgevoerd.


2011

Sijmtronix wordt door een Zweeds bedrijf benaderd om reparaties van hoogwaardige hulpmiddelen voor hoortoestellen uit te voeren voor de gehele Benelux. Na de voorbereidende besprekingen en drie dagen training in Zweden en gecertificeerd te zijn geweest, is Sijmtronix het reparatiecentrum geworden voor Nederland, België en Luxemburg. Zie www.comfortaudio.nl.


2014

In de reparatiemarkt is bijblijven in de techniek zeer belangrijk. Sijmtronix zorgt ervoor dat de medewerkers op de hoogte zijn van de allerlaatste technieken en door trainingen en cursussen te volgen altijd een stapje voor te lopen op de concurrentie. Sijmtronix heeft ook zelf software ontwikkeld voor reparatiebeheer waarbij reparaties door klanten op de website te volgen zijn en waarmee de klanten op de hoogte worden gehouden van het verloop van de reparatie door e-mail en SMS.


Heden

Nog steeds is Sijmtronix een bekende naam in Hoorn. Vanuit het hele land komen er reparatieverzoeken binnen vanwede de opgebouwde reparatiekennis van allerlei soorten electronica.
Sinds eind 2023 is Sijmtronix overnomen door Tim Koning. Een nieuw gezicht maar nog steeds dezelfde expertise.
Ook is Sijmtronix in 2024 partner van de Omring geworden. Met de Omringpas kunt u korting krijgen op bepaalde diensten

Sijmtronix is in juni 1993 door Peter Sijm opgericht
Chat openen
Chat met onze Support Team
Hallo,
Hoe kunnen we van dienst zijn?